Máte dotaz? Volejte 731 459 151

Tepelné čerpadlo pro rok 2023

Renomovaný český výrobce tepelných čerpadel přináší pro rok 2023 novou ředu tepelných čerpadel vzduch-voda s obchodním názvem AIR

Tepelné čerpadlo pro rok 2023

V tomto článku se dozvíte:

Tepelné čerpadlo vzduch-voda AIR

Český výrobce tepelných čerpadel PZP Heating a.s. přináší pro rok 2023 mimo jiné i nové tepelné čerpadlo systému vzduch-voda s obchodním označením AIR. Nové invertorové tepelné čerpadlo pracující s modulovaným výkonem a ekologickým chladivem R32 dosahuje průměrného ročního faktoru SCOP až 5,61. Topný faktor nového čerpadla tak překoná i mnohá tepelná čerpadla země- voda, přičemž si samozřejmě zachovává přednosti všech modelů značky PZP jako je nízká hlučnost, kvalitní zpracování, vysoký výkon a spolehlivost.

Nové tepelné čerpadlo je nabízeno ve třech výkonových řadách.

Prvním modelem je čerpadlo vhodné pro pasivní a nízkoenergetické domy. Tento stroj s obchodním označením PASSIVE dosahuje topného výkonu v rozsahu 4,3-8,8 kW a SCOP(35°C) 5,35. Topný faktor (A7/W35) je 5,47. Energetická třída W35/W55 A+++ a energetická účinnost vytápění Ƞs (35°C) 211%. Hlučnost tepelného čerpadla ve vzdálenosti 3m je pouhých 32,4 dB.

Druhý model řady AIR nese název CLASSIC a je určeno především pro domy s vyšší tepelnou ztrátou a je velice vhodné pro výměnu tepelných zdrojů ve stávajících rodinných domech. Čerpadlo pracuje v energetické třídě A+++ s energetickou účinností vytápění 221%. Rozsah topného výkonu je 5,0-12,8 kW a topný faktor (A7/W35) 5,58. Hlučnost tepelného čerpadla ve vzdálenosti 3m je zde pouhých 33,2 dB.

Třetím modelem, který řadu AIR uzavírá  je čerpadlo s názvem PERFORMANCE pro domy s velkou tepelnou ztrátou. Čerpadlo pracuje s energetickou účinností 212% (35°C), SCOP 5,38 a rozsahem topného výkonu 7,0 - 18,0 kW.

Konstrukční řešení monoblok si tak při vynikajících parametrech zachovává výhody snadné montáže tepelného čerpadla vzduch-voda a to jak v nových realizacích, tak jako náhrady za současný nevyhovující tepelný zdroj. Tepelné čerpadlo je samozřejmě možné využít i pro chlazení budov, kde dosahuje chladícího výkonu až 11 kW.

Z našeho blogu by vás mohlo zajímat:

Tepelné čerpadlo - vše na co jste se chtěli zeptat
Zaměření na technologii tepelných čerpadel - budete mít přehled
Tepelná čerpadla vzduch - voda
Tepelná čerpadla země - voda
Tepelná čerpadla voda - voda
Tomáš Vlček
Tomáš Vlček jednatel, Enco-tepelná technika s.r.o.

V roce 2014 založil společnost Enco-tepelná technika, v rámci které nainstaloval více jak 500 tepelných čerpadel a bezpočet klimatizací. Pod vedením pana Vlčka se firma zaměřuje na prodej kvalitních zařízení a poskytování nadstandardní péče svým zákazníkům.

Článek byl publikován 2. 1. 2023, aktualizace 17. 1. 2024